دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: تقویت فرهنگ عمومی راهی برای افزایش هم‌بستگی اجتماعی است فرهنگ عمومی، زیربنای سلامت جامعه است درگذشت «کوئینسی جونز» تهیه‌کننده آثار مایکل جکسون در ۹۱ سالگی تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ اکران سیار «آسمان غرب» میلیاردی شد «سعیداسلام‌زاده» مدیر روابط عمومی معاونت هنری شد دلیل تعطیلی برنامه «شیوه» شبکه چهار چه بود؟ نگاهی به مجموعه‌داستان «نیمۀ تاریک ماه» هوشنگ گلشیری نگاهی به ذات سیال «فرهنگ عمومی» و آیین‌نامه‌های بدون ضمانت اجرایی صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ «دزدان دریایی کارائیب» جدید بدون حضور جانی دپ پیام رئیس انجمن بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان منتشر شد انتشار نسخه مجازی آلبوم عاشقانه «نوازشگر» چرا «سفره ایرانی» کیانوش عیاری پس از ۲۰ سال هنوز اکران نشده است؟ حکایت آبی که صدراعظم نخورد درباره عکاسی تئاتر که پس از ۷ سال به جشنواره رضوان اضافه شد معرفی چند کتاب برای علاقه ­مندان به یادگیری وزن شعر | آراستن طبع موزون
سرخط خبرها

آسمان‌وریسمان‌بافتن هم «موقعیت‌یابی» می‌خواهد! | کارگاه هادی مقدم‌دوست در رویداد «روایت شهر»

  • کد خبر: ۱۸۰۳۲۵
  • ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۵
آسمان‌وریسمان‌بافتن هم «موقعیت‌یابی» می‌خواهد! | کارگاه هادی مقدم‌دوست در رویداد «روایت شهر»
در سومین روز از رویداد «روایت شهر» که با برگزاری کارگاه‌های جنبی همراه است، این بار، هادی مقدم‌دوست به موضوع «موقعیت در روایت» پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، سومین روز از رویداد «روایت شهر» با کارگاه آموزشی هادی مقدم‌دوست و با موضوع «موقعیت در روایت» در کارخانه نوآوری مشهد آغاز شد.

مقدم‌دوست در بخشی از این کارگاه گفت: داستان با «مسئله‌دار شدن» آغاز می‌شود؛ آغاز شکل‌گیری یک داستان با همین مسئله است و فرد در موقعیتی شبیه مسئله قرار می‌گیرد.

وی تأکید کرد: این نقطه همان جایی است که در آن مخاطب خواهان دانستن بقیه ماجرا می‌شود.

مقدم‌دوست خاطرنشان کرد: در بحث ایده‌یابی هم پیداکردن موقعیت حائز اهمیت است و، تا این موضوع شکل نگیرد، نمی‌توان یک ایده را از میان انبوه ایده‌ها برای ساخت انتخاب کرد.

وی در ادامه گفت: یکی از کدها و علامت‌ها برای نویسنده این است که هر وقت خواست بقیه چیزی را بداند یعنی یک موقعیت ایجاد شده است.

مقدم‌دوست سپس، با بیان مثال‌هایی، به بررسی موقعیت‌های مختلف ایجادشده برای یک نویسنده پرداخت و گفت: وقتی شخصیت در موقعیت خود قرار می‌گیرد، نویسنده هم احساس راحتی می‌کند و می‌تواند کار را ادامه دهد و در حقیقت قصه آغاز می‌شود. حتی اگر بخواهد آسمان‌وریسمان را به هم ببافد هم نیاز دارد موقعیت به‌وجود بیاید.

وی افزود: هرچند می‌توان برای آغاز یک مسئله مدل‌هایی تعریف کرد، این آغاز به همان موقعیت برمی‌گردد و تمام این آغازِ داستان‌ها نیز از جنس مسئله است.

مقدم‌دوست تأکید کرد: نویسنده باید در خلق موقعیت ورزیده شود و ایده‌های مختلفی را که برای ساخت یک اثر در نظر دارد با خلق یک موقعیت آغاز کند.

دقایق پایانی این کارگاه آموزشی به ارائه سوژه‌های مخاطبان کارگاه و بررسی موقعیت ایجادشده در این سوژه‌ها به‌منظور ساخت آن‌ها گذشت.

هادی مقدم‌دوست، سینماگر باسابقه، کارگردانی فیلم‌هایی نظیر «عطرآلود» و «هیهات» و «سربه‌مهر»، و نویسندگی فیلم‌‌هایی همچون «شعله‌ور» و «آرایش غلیظ» و «شعله‌ور» را بر عهده داشته است. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->